Панакота със сметана и ягоди
Желирано мляко с плодове.
Необходими продукти:
- 1 пакет (10 г) желатин
 - 50 мл студена вода
 - 300 мл течна млечна готварска сметана
 - 100 мл мляко
 - ванилия
 - 50 г захар
 - 150 г ягоди (или други плодове по избор - не използвайте банани, авокадо или цитруси)
 - 3-4 листа мента
 - 2 с.л. пудра захар
 
Начин на приготвяне:
1. Желатина изсипете в стъклена купичка и залейте с 50 мл студена вода. Оставете за 10-12 минути да набъбне.
2. През това време изсипете сметаната и млякото в тенджерка или касерола и сложете да кипва на котлона. Добавете захарта, ванилия и бъркайте докато заври. Махнете от огъня.
3. Добавете в горещата но не кипяща млечна смес набъбналия желатин и бъркайте с неметална бъркалка докато се разтвори. Прецедете и разпределете в купички. Приберете в хладилник за минимум 3 часа.
4. Ягодите измийте и пюрирайте в чопър. Смесете с пудра захарта и разбъркайте хубаво. Прецедете соса и залейте с него кремчетата. Боцнете листенца мента за украса. Върнете братно в хладилника.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ