Регистрация

Домашни гевреци с мед и сусам



Домашни гевреци с мед и сусам
Средно   |   Порции 10-12 броя   |   Видяна: 2189

Домашни варени цевреци със сусам и карамелена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Рецепта за домашен геврек, сварен в карамелена вода и запечен с поръска от сусам показва Иван Звездев. Идеята за вкусна тестена семейна закуска с български акцент в почивния ден, е хитър начин да поглезите с домашна храна себе си и любимите хора. Пък и да се научите да правите апетитно печиво.

Първо се замесва тестото като маята, захарта и солта се разтварят във вода. Добавя се брашното и се меси докато спре да се лепи по ръцете. После се оставя да втаса. Водата за варенето се приготвя като в тенджера се карамелизира захар, налива се топла вода и се добавя мед. От тестото се оформят гевреци с желаната големина и се варят в едва къкрещата течност. След изваждане се овалват в сусамови или други семена по желание и се редят в тава. Пекат се за 25-30 минути на 200 градуса.

Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта