Регистрация

Чийзкейк Роза с масло и ягоди

Чийзкейк Роза с масло и ягоди
Трудно   |   Порции 10   |   Видяна: 3759

Неустоим пай с цитрусови плодове, бисквити и ягодово желе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За основата:

  • 150 г бисквити с фибри
  • 80 г разтопено масло

За пълнежа:

  • 300 г сирене Рикота
  • 2 яйца
  • 150 г захар
  • 3 ч.л. коантро
  • 3 листчета желатин
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 портокал
  • 1 лимон
  • 1 лайм

За ягодовото желе:

  • 250 г ягоди
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.л. коантро
  • 2 листчета желатин

Начин на приготвяне:

1. Натрошете бисквитите и ги смесете с маслото. Разбъркайте много добре и ги разпределете с притискане върху дъното на 20 см. кексова форма с отделящо се дъно.

2. Смесете ягодите със захарта и 1 ч.л. коантро и ги сложете на котлона на слаб огън докато сместа стане прозрачна.

3. Сипете в купичка малко студена вода, сложете в нея желатина и го оставете да се накисне 5 минути. Сипете желатина в съда с ягодовата смес, добавете още 1 ч.л. от коантрото и го оставете да поври на слаб огън докато стане прозрачно.

4. Изсипете съдържанието на тенджерката в силиконовата си форма Роза и пъхнете формата в хладилника.

5. Разбийте жълтъците със захарта и добавете към тях сиренето рикота, кората от портокала, лимона и лайма.

6. Разбийте белтъците на твърд сняг.

7. Внимателно изсипете белтъците към сместа със сиренето, прибавете и битата сметана, разбъркайте, добавете желатина и разбъркайте всичко отново.

8. Изсипете пълнежа върху вече изстуденото желе и най-отгоре покрийте с бисквитената смес.

9. Оставете всичко в хладилника за 24 часа и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1.30 ч.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта