Регистрация

Шоколадов кейк с портокалово желе

Шоколадов кейк с портокалово желе
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2265

Вкусен желиран десерт с масло и какао.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За шоколадовото тесто:

  • 4 жълтъка
  • 140 г пудра захар
  • 140 г масло
  • ½ с.л. фина сол
  • 200 г брашно
  • 30 г неподсладено какао
  • 15 г бакпулвер
  • 1 ч.л. есенция от ванилия

За портокаловото желе:

  • 1 ч.ч. сладко кондензирано мляко
  • 1 жълтък
  • ½ ч.ч. портокалов сок
  • 1 с.л. масло
  • 3 г желатин

Начин на приготвяне:

1. Разбийте жълтъците със захарта и ванилията до побеляване и прибавете маслото и солта. Пресейте брашното с какаото и бакпулвера и смесете, без да бъркате много. Оставете в хладилника за поне 3 ч. и разточете на слой с дебелина 0,5 см. Сложете в купички за печене или друг подходящ съд с диаметър 5 см и печете на 180ºС за 12 - 15 мин.

На портокаловото желе:

1. В тенджера оставете всички продукти (без желатина) да къкрят, като разбърквате непрекъснато. Когато се получи кремообразна смес, свалете от огъня и добавете 3 г неовкусен желатин. Смесете всичко много добре. Насипете в правоъгълни формички и оставете в хладилника.

2. При поднасяне, украсете с портокалова кора, сварена в лек сироп.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта