Тропически бишкоти
Лесен хляб с плодове и тропически полъх.
Необходими продукти:
(A)
- 1/2 ч. ч. олио от канола
- 3 големи яйца
- 1 ч. ч. гранулирана захар
- 2 ч. л. лимонова есенция
- 1 портокалова кора или от 2 мандарини
(Б)
- 3 1/2 ч. ч. обикновено брашно
- 1 с. л. бакпулвер
- 1/2 ч. л. сол
- 1/2 ч. ч. сушени боровинки или стафиди
- 1 ч. ч. подсладени кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180°С. Постелете пергаментова хартия в тавичка за печене.
2. В средна купа разбийте продуктите от (A), докато се обединят. Добавете тези от (Б) и разбъркайте докато се получи тесто. Разделете тестото наполовина и разточете всяка половина с дължината на тавичката. След това преместете всяко руло в тавичката и притиснете до дебелина около 1,7 см.
3. Печете 25 мин. или до златисто-кафяво. Оставете да се охлади върху решетка. Когато изстине достатъчно, нарежете всяко кръстообразно на резени с дебелина 1,7 см с назъбен нож. Сложете парчетата странично в тавичката и печете от всяка страна още 6 мин. Оставете да изстинат върху решетка. Съхранявайте в херметизиран съд.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ