Толстолоб с булгур, праз, орехи и домати
Паниран толстолоб на тиган с гарнитура от булгур със зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 04.12.2015
Пържен толстолоб - това е страхотно решение за Никулден, ако не обичате да се суетите в кухнята или пък готвенето не ви се отдава. В направата на тази риба на тиган няма къде да се сбърка. Същото важи и за гарнитурата, с която обаче можете да блеснете като умел готвач, стига само да спазвате рецептата... която е елементарна. Общо взето това предложение за деня на Св. Николай е за хора без много свободно време и пишман готвачи, но е атрактивна, вкусна и оригинална.
ПС: Лора и Стоян съветват: ако искате вместо пържения толстолоб да напълните шаран и да го метнете във фурната - то просто приготвяте гарнитурата, зашивяте я в търбуха на рибата и вече имате баш традиционното печено рибе за Никулден. Е, не забравяйте да омажете шарана отвътре и отвън с универсална подправка за риба или микс от подправки по ваш вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ