Регистрация

Телешко с масло, печурки, картофи и зеленчуци

Телешко с масло, печурки, картофи и зеленчуци
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 766

Телешко в сметанов сос с картофи, гъби, чушки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,3 кг телешко месо
  • 2 с.л. олио
  • 100 г масло
  • 2 глави лук + 3 с.л. олио
  • 3 червени сладки чушки
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 180 мл соев сос
  • 800 г пресни печурки (ако има по-дребни - заложете на тях)
  • 1 кг картофи
  • 500 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • сол на вкус
  • листа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на парчета с големината на 3-4 хапки. Поръсете със сол и пипер.

2. В много голям и дълбок тиган сипете 2 с.л. олио, сгорещете на умерен огън, добавете маслото, увеличете огъня и щом се разтопи, вкарайте парчетата телешко. Трябва да се готвят 15 минути при периодично обръщане.

3. Намалете отново котлона на умерен, сложете капак върху тигана и оставете да се готви 40 минути.

4. През това време нарежете лука и чушките на полумесеци. Сгорещете още 3 с.л. олио в по-малък тиган и запържете лука за 6 минути. Добавете чушките и бъркайте още 4 минути на умерен котлон. Слд това овкусете с по 1 ч.л. сол, черен пипер, риган и мащерка. Добавете червения пипер, размешайте и залейте със соевия сос. Оставете да покъкри няколко минути и махнете от котлона.

5. Гъбите измийте. Ако са по-големи, ги разполовете. Ако са много големи - нарежете на третинки. Ако сте си намерили малки, оставете ги цели. Добавете ги при телешкото и върнете капака. Оставете за 20 минути.

6. През това време обелете картофите и ги нарежете на хапки. Изсипете в тигана, размешайте и пак върнете капака. Оставете да се готви още 20 минути.

7. Залейте със сметаната, похлупете и гответе още 10 минути. Опитайте картоф - ако се е разварил, значи ястието е готово. Опитайте соса на соленост и при необходимост ръснете още сол.

8. Разпределете в индивидуални порции и поръсете по желание с наситнени листа магданоз.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта