Регистрация

Пиле с гъби в млечен сос

Пиле с гъби в млечен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1168

Пилешки хапки в сметанов сос с печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг долни пилешки бутчета
  • 2,5 л вода + 1 ч.л. сол
  • парчета морков, чушка, лук, целина
  • 4 с.л. олио
  • 500 г печурки или други пресни гъби
  • 70 г масло
  • 2 с.л. брашно
  • 500 мл от бульона на варене на бутчетата
  • 150 мл мляко
  • 3/4 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • листа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата сложете в тенджера и залейте с водата. Кипнете на силен огън, намалете на умерен и отпенете няколко минути след завирането. Добавете 1 ч.л. сол и парчета от зеленчуци - каквито имате. Можете да сложите и дръжките на магданоза. Похлупете и оставете да се вари 20-25 минути.

2. Гъбите почистете и нарежете на парчета, които да не са особено малки. Сгорещете олиото в тиган с диаметър 26-28 см. и незалепващо покритие на умерен огън. Изсипете гъбите и гответе 10 минути при периодично бъркане. След това ги извадете в отделен съд.

3. Намалете огъня и в същия тиган пуснете маслото. Щом се разтопи поръсете брашното и бъркайте докато се образуват торхи.

4. Прецедете си 500 мл от бульона на варенето на бутчетата, а бутчетата извадете и оставете да се охладят. Бульона наливайте постепенно в тигана при непрестанно бъркане. Щом се абсорбира и се получи гладък сос, сипете и млякото, овкусете със сол и пипер и оставете да покъкри при периодично разбъркване докато леко се сгъсти.

5. През това време свалете месото от бутчетата и го накъсайте на хапки.

6. Добавете гъбите, месото и заквасената сметана в соса, разбъркайте хубаво и оставете да покъкри няколко минути.

7. Поръсете с листенца пресен магданоз и поднесете.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта