Пилешко с нудли по китайски
Пилешко Ло Мейн с гъби, китайски спагети и зелен фасул.
Необходими продукти:
За гърдите:
- 500 г пилешко филе
 - 1 с.л. сусамово олио
 - 1 ч.л. сол
 - 1 ч.л. черен пипер на прах
 
За соса:
- 100 мл пилешки бульон
 - 1 с.л. сусамово олио
 - 1 с.л. сос хойсин
 - 1 с.л. соев сос
 - 1 с.л. царевично нишесте
 
За останалата част:
- 1 с.л. олио
 - 4 скилидки чесън
 - 6-10 г джинджифил
 - 200 г печурки (или други гъби по избор)
 - 1 глава лук
 - 1 морков
 - 200 г зелен фасул
 - 1 пакет оризови или яйчени нудли
 - зелен лук и бял сусам за поръсване при поднасяне
 
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на продълговати хапки. Изсипте в купа и поръсете солта и пипера. Залейте със сусамовото олио, разбъркайте и оставете да се маринова.
2. В купа смесете пилешкия бульон със соевия сос, соса хойсин и царевичното нишесте. Добавете и сусамовото олио и разбъркайте добре.
3. Направете си заготовки на останалите продукти като обелите и рендосате джинджифила, наситните чесъна и лука, моркова нарежете на тънки лентички, а зеления фасул накъсате през средата по ширина. Гъбите направете на полумесеци. Нарежете косо пресния лук.
4. Запържете пилешките хапки докато се запечатат. Махнете от тигана и добавете олиото в него.
5. Щом се сгорещи запържете чесъна и джинджифила за кратко, добавете лука, щом стане прозрачен - вкарайте морковите, гъбите и фасула. Гответе 2-3 минути, след това долейте соса с бульона и прибавете нудлите. Гответе още 5 минути и добавете и пилешкото месо.
6. Щом нудлите и зеления фасул са се сготвили, махнете ястието от огъня. По желание при поднасяне поръсете със семена бял сусам и нарязан косо зелен лук.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ