Регистрация

Палачинки с бекон и карамелизирани ябълки

Палачинки с бекон и карамелизирани ябълки
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3240

Палачинки с бекон и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За палачинките:

  • 100 г обикновено брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 80 мл суроватка
  • 50 мл студена вода
  • 2 големи яйца, разбити
  • канела на прах
  • слънчогледово олио

За плънката:

  • 2 - 3 сладки ябълки, обелени, почистени от семената и тънко нарязани на филийки
  • 50 г много ситна кристална захар
  • 50 г неосолено масло
  • канела на прах
  • 400 г шарен бекон

По желание:

  • настъргани ябълки, прибавени към течното тесто за палачинките

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното, бакпулвера, канелата и солта в купа и направете кладенче в центъра.

2. В отделна купа смесете водата и мътеницата.

3. Изсипете яйцата в кладенчето на брашнената смес и добавете малко от сместа с мътеницата. Разбъркайте.

4. С бъркалка разбивайте от средата на сместа към краищата. Бавно смесвайте яйцата с брашното, като добавяте по малко от мътеницата, докато се получи хомогенно течно тесто. По желание може да сложите настъргани ябълки в сместа.

5. С помощта на кухненска хартия, потопена в олио, намаслете дъното на незалепващо тиганче и го оставете на умерен огън. Изпечете палачинките за около 1 мин. от всички страни.

6. Сложете готовите палачинки в чиния и ги дръжте на топло във фурната, докато приготвите останалото.

7. Запържете бекона и го оставете също на топло във фурната, докато приготвите карамелизираните ябълки.

8. Сипете ситна кристална захар в незалепващ тиган и я разтопете на умерен огън.

9. Когато захарта се разтопи, увеличете котлона, докато стане леко златисто-кафява на цвят. След това прибавете маслото, канелата и нарязаните на филийки ябълки и гответе няколко минути.

10. Сложете няколко палачинки в чиния, покрийте ги с бекон и карамелизирани ябълки и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта