Регистрация

Карамелизирано пиле в соев сос

Карамелизирано пиле в соев сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5677

Пилешки бутчета с азиатски подправки и анасон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  • 2 бр. цял пилешки бутчета
  • 2 с.л. соев сос 
  • 1 с.л. сос от стриди
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. олио (може фъстъчено олио или олио от рапица)
  • 2 счукани скилидки чесън
  • 2 бр. анасон
  • ¼ пръчица канела
  • ¼ морков, нарязан на ситни пръчици
  • 1 с.л. мирин (японско вино от сладък ориз)
  • 1 с.л. оризово вино
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • ¼ чаша вода (или бульон)
  • 2 стъбла чивас (китайски див лук), нарязани на ситно
  • ½ глава червен лук, нарязан на тънки резенчета

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешките бутчета на хапки. Мариновайте ги в соевия сос, соса от стриди и черен пипер между 15-30 минути.

2. Загрейте олио в тиган уок и изпържете чесъна, анасона и канелата на среден огън, докато пуснат аромата си.

3. Добавете морковените пръчици и маринованото пиле (заедно с маринатата) в тигана и пържете около 3 минути на висока температура, като разбърквате от време на време.

4. Добавете мирина, оризовото вино Шаоксинг и соевия сос и оставете да къкри за 1 минута, докато течността се изпари почти напълно.

5. Сипете водата или бульона по стените на тигана, за да свалите от тях глазурата която се е получила. Покрийте и оставете да къкри на среден огън за около 7 минути, като разбърквате периодично, докато пилето е готово и соса е сгъстен и леплив.

6. Добавете лука чивас и обикновения лук и разбъркайте, за да се смесят добре. Отстранете от огъня.

7. Сервирайте горещо и гарнирано с ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта