Запечатана сьомга с уасаби майонеза и зеленчуци
Сьомга с уасаби по японски.
Необходими продукти:
- 500 г филе от сьомга
- соев сос
- зелен лук
- зеленчуци - зеле, броколи, кълнове и др.
- сос терияки
- 20 г паста уасаби
- 100 г майонеза
- 2 шепи удон инстантно фиде (продава се в магазини за японски и китайски храни)
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте рибното филе в малко светъл соев сос и малко пържен зелен лук.
2. В купа, смесете хубава майонеза и уасабито. Оставете да престои в хладилника, докато рибата се маринова. Докато чакате, подгответе зеленчуците. Използвайте зелени като китайско зеле, кълнове и китайски броколи. Те се запържват лесно и се смаляват доста, затова сложете повечко.
3. Сипете в тиган уок сусамово олио и го загрейте, докато започне да пуши.
4. Сложете рибата с кожата надолу.
5. Изпържете я, докато се оцвети почти изцяло от двете страни на филето.
6. Пържете и от двете страни по 2-3 минути.
7. Оставете настрани да почине.
8. Добавете още сусамово олио и пак го загрейте до пушене. Сложете зеленчуците и сипете от соевата марината или марината терияки. Залейте с вряла вода инстантно фиде удон и отцедете. Сложете го в тигана.
Разбъркайте всичко.
9. Подредете в чиния като завършите с уасабито.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ