Регистрация

Дъблин Къдъл - задушени картофи с колбас

Дъблин Къдъл - задушени картофи с колбас
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 964

Картофи с наденица, бекон и салам в тенджера.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 200 г бекон
  • 300 г моркови
  • 300 г колбас тип пеперони, чоризо или шпеков
  • 1-2 наденички - около 200 грама общо
  • 2 глави лук - около 220 г общо
  • сол и пипер
  • 2 дафинови листа
  • 700 мл телешки бульон - можете да разтворите кубчета във вода

Начин на приготвяне:

1. Морковите измийте, обелете и нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см. Лука нарежете на полумесеци, а после получените сърпове разрежете през средата, за да станат четвъртини. Разрохкайте.

2. Наденичките и колбаса нарежете на кръгчета, бекона - на тънки малки парченца, а картофите обелете и нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см.

3. В сух тиган изсипете бекона, включете огъня на умерен и гответе 3-4 минути като бъркате докато се посгърчи. Добавете наденицата и гответе още 4 минути. След това и салама и гответе 5 минути.

4. Вземете средно голяма тенджера и на дъното ѝ изсипете 1/3 от картофените шайби, отгоре 1/3 от морковените кръгчета и овкусете със сол и пипер като прецените внимателно дали въобще има необходимост от добавянето на сол, тъй като бульонът и колбасите може да са доста солени. След това изсипете 1/3 от лука и 1/3 от запръжката на колбасите. Следват картофи, моркови, подправки, лук, колбаси - всичко по 1/3. Тук пуснете и дафиновите листа. Завършете с последната 1/3 от продуктите в познатия ви ред.

5. Залейте с бульона. По-добре е ако сте го подгряли или кипнали предварително.

6. Сложете капака на тенджерата и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час. След това поднесете топло, по желание с поръска от листа пресен магданоз или друга свежа подправка.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта