Регистрация

Гъста и питателна гъбена супа

Гъста и питателна гъбена супа
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4012

Веганска чорба с гъби и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 500 г гъби (може култивирани печурки)
  • 1 глава бял лук
  • 30-40 г масло или маргарин, ако искате да е веганска
  • 1 кубче говежди или зеленчуков бульон
  • 1 с.л. брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • 50 мл прясно мляко (по желание)

Тайни съставки: няколко щипки червен пипер и няколко щипки копър

Начин на приготвяне:

1. Нарежете гъбите и лука. Запазете няколко резена гъби, за да украсите супата.

2. Запържете гъбите и лука в масло за няколко минути, докато омекнат и гъбите започнат да изпускат соковете и аромата си.

3. Поръсете с червения пипер и копъра и разбъркайте.

4. Пасирайте сместа в блендер, докато стане гладка.

5. Върнете я обратно в тенджерата. Смесете кубчето бульон с брашното и ги добавете към супата. Така тя ще се сгъсти.

6. Добавете прясно мляко, ако искате супата да е по-рядка.

7. Подправете със сол и черен пипер.

8. Сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта