Регистрация

Супа с картофи, гъби и сметана

Супа с картофи, гъби и сметана
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1147

Гъбена супа с картофи и сметаната с възможност за вегански вариант.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г печурки
  • 200 г кралски печурки, манатарки или кладница
  • 2 глави лук
  • 500 г картофи
  • 500 мл течна готварска сметана (можете да използвате и растителна, за да бъде супата постна)
  • 2 с.л. олио
  • 20 г масло (ако готвите постна супа, го заменете с още олио или друга растителна мазнина)
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, разрежете на четвъртини и залейте с вода. Сварете до готовност. Изсипете водата, а картофите намачкайте на пюре с преса. Идеята е да НЕ се получава съвсем гладка текстура.

2. Лука наситнете, гъбите нарежете на хапчици. Сгорещете олиото в тиган, добавете лука и гответе докато стане прозрачен. След това добавете гъбите и маслото и гответе докато гъбите омекнат. Заделете си няколко гъби за украса. Останалата запръжка изсипете в купа и пюрирайте.

3. Картофеното пюре, гъбеното пюре и сметаната изсипете в тенджерка. Изчакайте да кипне при непрестанно бъркане. Подправете със сол и пипер на вкус и махнете от огъня.

4. Сервирайте с украса от заделените пържени гъбки и капки сметана по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта