Гъмбо с пилешко, наденички и скариди
Средно | Порции 4
| Видяна: 5769
Люто пиле по мексикански.
Необходими продукти:
- 2 сладки зелени чушки
- 4 стръка целина
- 1 средна глава лук
- 2 наденички
- 2 бр. пилешки гърди, почистени от кожата и обезкостени
- 500 мл пилешки бульон
- 2 ч.л. олио (например от гроздови семена, но и друго зеленчуково олио също е подходящо)
- 6 - 7 сурови скариди
- 1-2 с.л. брашно
- 1 ч.ч. вода
- 4 скилидки чесън (или на вкус)
- лют сос на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука, целината и сладките чушки, задушете ги в голям съд с малко олио на умерен огън.
2. Нарежете пилешкото и наденичките, сложете ги при лука и прибавете брашното и намачкания чесън. Когато пилешкото покафенее леко, прибавете бульона и водата и оставете да ври на слаб огън. Изчакайте да покъкри за около 20 мин., след това прибавете скаридите. Оставете да къкри още 3-5 мин. и свалете от огъня. Прибавете малко лют сос по желание. Поднесете с бял ориз.
Най-важните съставки
брашно, вода, зелени чушки, лук, лют сос, наденица, олио, пилешки бульон, пилешки гърди, скариди, целина, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ