Регистрация

Гъмбо с пилешко, наденички и скариди

Гъмбо с пилешко, наденички и скариди
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5769

Люто пиле по мексикански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 сладки зелени чушки
  • 4 стръка целина
  • 1 средна глава лук
  • 2 наденички
  • 2 бр. пилешки гърди, почистени от кожата и обезкостени
  • 500 мл пилешки бульон
  • 2 ч.л. олио (например от гроздови семена, но и друго зеленчуково олио също е подходящо)
  • 6 - 7 сурови скариди
  • 1-2 с.л. брашно
  • 1 ч.ч. вода
  • 4 скилидки чесън (или на вкус)
  • лют сос на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука, целината и сладките чушки, задушете ги в голям съд с малко олио на умерен огън.

2. Нарежете пилешкото и наденичките, сложете ги при лука и прибавете брашното и намачкания чесън. Когато пилешкото покафенее леко, прибавете бульона и водата и оставете да ври на слаб огън. Изчакайте да покъкри за около 20 мин., след това прибавете скаридите. Оставете да къкри още 3-5 мин. и свалете от огъня. Прибавете малко лют сос по желание. Поднесете с бял ориз.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта