Ароматни мини-кокошчици
Ордьовър с картофи и подправки.
Необходими продукти:
- 4 мини-кокошки
 - 5 лимона
 - 4 глави лук
 - шепа сушени сини сливи
 - 2 големи моркова (обелени)
 - 8-10 пресни картофа (с кожата)
 - зелен фасул (с изрязани краища)
 - 1 лайм
 - розмаринови клонки (сушени или пресни)
 - кимионови семена
 - пилешки бульон - сух
 - зелени билки
 - 1 скилидка чесън
 
Начин на приготвяне:
1. Обилно намажете вътрешността на кокошките с подправки и счукан чесън и сока от 1 лимон. Натъркайте ги и отвън. Ако подправката е без сол, посолете допълнително.
 
2. Във вътрешността на всяка кокошка сложете цели розмаринови клонки. Ако останат излишни, ги сложете между крилата и бутчетата. 
 
3. Разполовете оставащите лимони и лук и ги сложете във всяко пиле, като добавяте сушените сини сливи където има място. Затворете отворите на кокошките с клечки за зъби (отрстранете ги преди сервиране). Сложете всички кокошки в голяма тава за печене, а около тях подредете разполовени картофи и моркови на пръчици. Поръсете със зехтин Extra Virgin и кимионови семена. В предварително загрята на 220°С фурна печете до златисто-кафяво и докато морковите леко почернеят. 
 
4. Украсете с варен зелен фасул и поднесете с парченце лайм и настърган пармезан върху фасула.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ