Регистрация

Телешки хапки със сини сливи

Телешки хапки със сини сливи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1303

Телешки хапки с лук и сини сливи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко месо
  • 100 г сушени сини сливи без костилки
  • 50 мл сос от нар
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. олио
  • 300 мл вода
  • сол и черен пипер на вкус
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци, сините сливи - на половинки или четвъртинки, а телешкото - на неголеми хапки.

2. Сгорещете олиото в тиган с капак. Изсипете месото вътре и пържете при почти непрестанно разбъркване докато хване коричка от всички страни.

3. Добавете лука и гответе няколко минути. Залейте със соса от нар и гответе още 2-3 минути.

4. Добавете сините сливи, залейте с водата, намалете огъня на умерен, похлупете с капака и оставете да къкри за 1:30 часа, като периодично минавате да разбъркате.

5. Овкусете със сол и пипер и извадете хапките.

6. Ако в тигана няма сос, добавете 2 с.л. вода и отчегъртайте загорелостите от стените и дъното. Махнете от огъня и добавете студеното масло. Бъркайте докато се разтопи. С този сос залейте месото.

7. Поднесете с гарнитура от картфено пюре или бял ориз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 200
  2. спанак
  3. Ориз
  4. иран
  5. 600
  6. 180
  7. 50
  8. марина
  9. 30
  10. 400

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта