Хъшпъпис - пържени тестени хапки с млечен сос
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 1938
Американски пържени царевични топчета с пикантен сос.
Бон Апети
Излъчен на 11.02.2016
Хъшпъпис са американски хапчици за мезе, които се правят от комбинацията на два вида брашно - бяло и царевично, замесена на содено тесто с кисело мляко. След това от него оформяме кръгли тестени кюфтенца, които се пържат на маслена баня до получаването на хрускава златиста коричка. Американските бухти поднасяме със сос, в който комбинацията от майонеза, кисело мляко и горчица си партнира с наситнени кисели краставички, каперси и няколко капки лют сос по желание.
Най-важните съставки
брашно, горчица, дижонска горчица, каперси, кисели краставички, кисело мляко, лимон, лимонов сок, лук, лют сос, майонеза, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, сол и пипер, хлебна сода, царевично брашно, червен лук, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ