Регистрация

Картофен милфьой с праз

Картофен милфьой с праз
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2653

Тайна без месо от мароканската кухня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи (или около 4 големи картофа)
  • 500 г праз
  • 4 с.л. разтопено масло
  • 200 мл сухо вино
  • пресен розмарин
  • смлян пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, но не ги мийте, нито ги оставяйте във вода, защото нишестето ще е необходимо, за да ги слепи. Нарежете ги на филийки.

2. Нарежете праза на кръгчета и го раздробете.

3. В тиган с масло запържете картофите, поръсете със сол, пипер и листа розмарин.

4. Подредете слой праз в тавичка за печене и полейте с разтопено масло.

5. Отгоре сложете слой картофи, намажете с разтопено масло, поръсете със сол, пипер и листа розмарин.

6. Редувайте така слоевете, докато свършат продуктите.

7. Полейте с бяло вино и сложете всичко да се пече във фурната до готовност.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта