Регистрация

Яхния с пилешко, грах и картофи



Яхния с пилешко, грах и картофи
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1719

Яхния с месо, картофи и много зеленчуци в сметанов сос с бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.05.2018

Многокомпонентна яхния с много зеленчуци, парчета пилешки руладини и картофи, закъкрена в сос от бяло вино и сметана и подправена с много билки готвят Лора и Стоян, за да докажат, че яхнийте не са само делнично ястие, но могат да бъдат и празнична храна, чиято направа да отнеме бая време.

Първо се правят пилешките руладини като в блендер се смилат заедно пресни босилек, копър и магданоз със скилидки чесън, бадеми, зехтин и сол. Получената паста се смесва със запечени на сух тиган трохи галета и рендосан пармезан. Пилешките пържоли се начукват до изтъняване, овкусяват се със сол и пипер и в тях се увива плънката. Стягат се с конец, намазват се със зехтин и се пекат на тиган до полуготовност.

Обелени моркови, картофи и пресен лук се запържват в зехтин. Добавя се брашно, готви се до потъмняване и след това се налива бяло вино и вода. В марля се увиват дафинов лист, мащерка, риган, индийско орехче и още подправки и марлята се пуска в тенджерата. Добавя се и сухо люто чушле. Пилешките руладини също се поставят в съда и се готви до разваряване на месото и картофите. Следва добавката на три зеленчука - аспержи, грах в шушулка и бейби спанак. Пилешкото се вади от съда, налива се сметана и се изчаква да кипне. Подправя се със сол и пипер.

Ястието се сервира като яхнията със соса се разпределя в дълбоки чинии, а отгоре се поставят пилешки руладини.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта