Регистрация

Японски чийзкейк с кокос

Японски чийзкейк с кокос
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4827

Чийзкейк с фино смлян зелен чай и кокос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 3 яйца
  • 90 г захар
  • 60 г кокосови стърготини
  • 30 г картофено нишесте
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • щипка сол

За пунша:

  • 1/2 ч зелен чай
  • 2 с. л. сладък ликьор

За сместа със сирене:

  • 800 г крема сирене
  • 350 г сладка сметана
  • 8 с. л. захар
  • 8 ч. л. желатин
  • 1/2 ч. ч. вода

Начин на приготвяне:

1. Счупете яйцата, като отделите белтъка от жълтъка.

2. Разбийте белтъците с щипка сол на пяна, след това прибавете захарта малко по малко и разбъркайте докато прибавяте жълтъците един по един и продължете да разбивате.

3. Пресейте картофеното нишесте, бакпулвера, кокосовите стърготини в отделен съд, разбъркайте хубаво и прибавете малко по малко сместа с белтъците и разбъркайте внимателно.

4. Сипете тестото в тавичка за печене.

5. Печете в предварително загрята фурна на около 180ºС за около 8 мин.

6. Смесете необходимите за пунша продукти и изсипете върху тестото.

7. Разбийте сладката сметана с 4 с.л. захар.

8. Разтворете желатина с 1/2 ч топла вода и разбъркайте хубаво докато желатинът се разтвори.

9. Сложете крема сиренето в купа, прибавете желатиновата смес и разбъркайте хубаво, прибавете разбитата сметана и разбъркайте внимателно.

10. Оставете в хладилник за около 30 мин., докато започне да се втвърдява.

11. Изсипете върху тестото.

12. Върнете в хладилника за още 1,5 часа.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 60-80 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта