Регистрация

Ябълков сладкиш с хрупкава коричка

Ябълков сладкиш с хрупкава коричка
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 309

Домашен ябълков пай с канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно + 1 с.л. за плънката
  • 180 г масло (150 г за тестото и 30 г за плънката)
  • 7 ябълки
  • 5-6 с.л. вода
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. канела
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Брашното смесете с 1 с.л. захар и щипката сол. Добавете в него студеното масло, нарязано на кубчета и претрийте през пръсти до получаването на трохи. Добавете малко студена вода и месете докато се получи твърдо ронливо тесто. Разделете го на две части, като едната да е малко по-голяма от другата, увийте ги в стреч фолио и приберете в хладилника за 30-60 минути.

2. Ябълките обелете и почистете от сърцевината. Нарежете на малки кубчета, изсипете в съд, залейте с лимоновия сок и размешайте. След това залейте с канелата и останалата захар и разбъркайте отново. Оставете настрана.

3. Разточете по-голямата част от тестото така, че да покрие дъното и стените на формичка за пайове. След това изсипете вътре ябълковата плънка. Разточете втората кора и запечатайте сладкиша отгоре с нея. По желание направете 4 прореза в средата. Прещипете хубаво крайщата на пая.

4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 12 минути, след това намалете температурата на 170 градуса и печете още 40 минути.

5. По желание поднесете пая с топка сладолед.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта