Регистрация

Ябълков сладкиш с кори за баница



Ябълков сладкиш с кори за баница
Средно   |   Порции 6-12   |   Видяна: 1340

Баница с ябълки, ядки, сушени плодове и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Щруделът е автентичен виенски сладкиш, който българите приготвят от незапомени времена, наричайки го баница с ябълки или ябълчник. Има много варианти за направата му, но в натовареното ежедневие най-лесният е най-подходящ. Особено ако гарантира да се получи вкусно и красиво. Именно такава баница с плодове правят в канала Всегда вкусно. Спестява се протяжното рендосване на ябълки, както и завиването и реденето, които отнемат време.

Първо ябълките се обелват, почистват и нарязват на тънки полумесеци. Прехвърлят се в купа и се заливат с лимонов сок, за да не пожълтяват и омекват от окислението. Следва да се добавят захар, канела, галета, смлени в чопър орехови ядки и стафиди или други сушени плодове по желание. Всичко се разбърква заедно и се превръща във вкусна плънка за щрудел.

Маслото се разтапя на водна баня или се втечнява на микорвълнова. Слага се фина кора за баница, намазва се с масло, захлупва се с втора, пак се маже с масло, после трета, масло, четвърта, пак масло и по желание 5-та и масло. После половината плънка се разпределя в наложените кори и се завива на руло. Направете си и второ руло, за да е сигурно, че всички ще успеят да се нахранят. Ако ли не - натъпчете цялата плънка в това руло - ще стане доста дебело.

Готовите рула се намазват с масло и се запичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. А след това по желание поръсете с пудра захар и поднесете. Или пък приберете в кутия за храна, за да имате следобедна закуска на работното място. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта