Регистрация

Лесен ябълков пай със семола и масло

Лесен ябълков пай със семола и масло
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 601

Ябълков сладкиш с грис, масло и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 големи сладки ябълки
  • 200 г захар
  • 200 г брашно
  • 200 г семола (семолина)
  • 1 пакет ванилова захар
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 200 мл мляко
  • 40 г масло
  • пудра захар за поръска

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете кристалната захар с ваниловата, брашното, бакпулвера и семолината. Разбъркайте добре и с лъжица гребвайте от сместа и разделете по равно в 4 чаши.

2. Ябълките почистете и рендосайте на едро ренде.

3. Вземете форма за торти с падащо дъно и диаметър 20 см. или друга тава с високи бордове и същия диаметър. Застелете дъното и стените с хартия за печене и намажете с масло.

4. Вземете едната чаша сухи съставки и я изсипете във формата. След това разпределете върху нея пласт с 1/3 от рендосаните ябълки. Поръсете втората чаша, след това пак ябълки, пак сухи съставки, пак ябълки и на финала останалите сухи съставки. Стремете се продуктите в пластовете да са равномерни.

5. Подгрейте млякото до 70-80 градуса - да пари, но да не кипва. Разтопете в него маслото. Надупчете на 16 места с вилица сладкиша и залейте с млечните мокри съставки.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 50 минути.

7. След изваждане изчакайте да се охлади и извадете от формичката. Поръсете с пудра захар през цедка.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта