Регистрация

Ябълков пай с орехи

Ябълков пай с орехи
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 5706

Сладкиш с ябълки, ядки и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 големи ябълки
  • 5-6 маслени бисквити
  • 200 гр  захар
  • 1 пакетче масло /125 гр/
  • 4 яйца
  • щипка сол
  • 3 супени лъжици кисело мляко
  • около 300 гр брашно
  • 100 гр орехови ядки
  • 50 гр стафиди
  • 1 бакпулвер
  • 1 чаена лъжица канела
  • 2 супени лъжици грис
  • ванилия на вкус

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта, прибавяме разтопено маслото, брашното, предварително пресято с бакпулвера и млякото. Бъркаме до получаването на гладка и пухкава смес.

Отделно разбиваме белтъците със солта на сняг и ги прибавяме към предната смес с леко бъркане с дървена лъжица. Получаваме тесто, с гъстотата на кексовото.

Омасляваме тавичка с диаметър  24 см и поръсваме дъното й със смес от 2 супени лъжици грис и 2 супени лъжици кристална захар. Изсипваме половината от кексовата смес. Върху нея редим обелените, почистени и нарязани на филийки ябълки. Отгоре наръсваме обилно със стафиди, орехи, канела и разчупените на парченца бисквити. Заливаме с останалата смес. Заглаждаме и печем във фурна, загрята на 180 градуса, около 50 минути.

домашен сладкиш с бисквити и ябълки

сладкиш с плодова сърцевина и канела

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта