Регистрация

Лесен ябълков кейк

Лесен ябълков кейк
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3703

Ябълков пай с ванилов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ябълки (обелени и тънко нарязани)
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар (използвайте около 2-3 с.л. за поръсване върху ябълките)
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 2 големи яйца
  • 1 ч.ч. мляко
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 2-3 ч.л. канела
  • 3 с.л. масло

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200°С.

2. Намажете с масло тавичка с размери 22,9 х 22,9 см. Обелете и нарежете на филийки ябълките, сложете ги в купа и поръсете със захар докато се покрият. Оставете докато си пуснат сока.

3. В друга купа смесете всички сухи продукти, освен канелата.

4. В отделна купа разбийте яйцата, млякото и ванилията.

5. Сложете 1/2 от сухата смес в тавичката. Подредете слой ябълки отгоре. Поръсете с канела. Добавете останалата суха смес и покрийте с течната смес.

6. При печенето не трябва да има суха смес отгоре. Ако се наложи, с помощта на шпатула потупайте повърхността, така че ако има суха смес, да попие в течната.

7. Печете около 30-40 мин. Поднесете с ванилов сладолед.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта