Регистрация

Ябълков пай с бутер тесто и сметана

Ябълков пай с бутер тесто и сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 867

Пай от бутер тесто с плънка от плодове и сметаново-яйчена заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 с.л. царевично нишесте (не брашно)
  • 150 мл гъста млечна сметана за готвене (не е необходимо да е сладкарска, но е задължително да е млечна, незаквасена и над 21% масленост)
  • 1-4 с.л. захар
  • щипка сол
  • 2 яйца
  • 500 г ябълки
  • 50 мл лимонов сок
  • 1 опаковка бутер тесто
  • 1 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне:

1. В купа изсипете сметаната, добавете царевичното нишесте, захарта (преценете каква сладост искате и колко са сладки ябълките), щипка сол и яйцата. Разбийте с миксер докато захарта успешно се разтоври напълно.

2. Вземете листа бутер тесто и го замерете в тавичка 20х20 или 18х18 така че да отрежете от него парче, което да покрива дъното. Сложете го в тавата, а с обрезките оформете борд по стените на тавата.

3. Ябълките обелете, почистете и нарежете на шеснайсетини полумесеци. Залейте с лимоновия сок и разбъркайте. След това забодете в тестото на дъното с тънката част надолу леко под наклон.

4. Залейте със сметановата смес и поръсете с кафява захар отгоре.

5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След изваждане изчакайте да се охлади за 10 минути и извадете от тавата. Разрежете на 4 големи сочни парчета и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта