Регистрация

Сладки бутер банички с извара и ядки

Сладки бутер банички с извара и ядки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 882

Сладки бутерки с плънка от извара, сушени плодове, ванилия и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г бутер тесто
  • 50 г ядки по желание
  • 50 г сушени плодове по желание
  • 200 г извара
  • 3 с.л. захар
  • ванилия - есенция, захар, екстракт
  • брашно за набрашняване на плота
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Ако ще добавяте сушени плодове, ги накиснете предварително във вода и след това нарежете на много ситно. Ако пък ще прибавяте ядки, ги смелете на едро в чопър - да не стават на прах, но и да не са твърде едри.

2. Изварата оставете да се отпусне на стайна температура и смесете със захарта и ванилията. Разбъркайте добре. Пресипете ядките и сушените плодове и разбъркайте пак.

3. Тестото оставете леко да се размрази, за да може да се манипулира с него. Ако е прекалено топло, много ще лепне, затова намерете златната среда.

4. Разгънете тестото върху набрашнен плот и с набрашнена точилка го разточете на по-тънка кора - около 1 см или малко по-малко, но не чак прозрачно.

5. Намажете отгоре крема с извара като оставите бордове по 3 см. (на око) от четирите страни.

6. Разбийте яйцето в купичка и намажете с него бордовете. След това завийте на руло внимателно.

7. Минете рулото с точилката нежно, за да стане още по-плоско и дълго, а после нарежете напречно на банички. Вие преценявате с какъв размер. Готовите банички подпредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре намажете с остатъка от разбитото яйце.

8. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути или на 170 градуса с вентилатор за същото време - до образуването на златиста хрупкава коричка. Не бива да държите чак до кафяво, защото може да прегорят.

9. След изваждане си хапнете сладко-сладко.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта