Регистрация

Ябълков маслен кейк

Ябълков маслен кейк
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3065

Хрупкав маслен блат се топи в устата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г неподсолено масло
  • 100 г маргарин
  • 200 г пудра захар
  • ¼ ч.л. сол
  • 4 яйца
  • 250 г обикновено брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ½ канела
  • 2 ябълки (обелени, почистени и нарязани)
  • 50 г стафиди (по желание). Можете да сложите и орехи, лешници или смлени бадеми.

За хрупкавата коричка:

  • 150 г обикновено брашно
  • ¼ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. канела

Начин на приготвяне:

1. Първо, намазнете (около 20-сантиметрова) квадратна дълбока тава и загрейте фурната на 175 градуса.

2. Разбийте маслото, маргарина, захарта и солта, докато получите лека и пухкава смес.

3. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате много добре след всяко добавено яйце.

4. После, внимателно изсипете пресятото брашно, бакпулвера и канелата на прах.

5. Разбъркайте вътре ябълките и стафидите.

6. Изсипете тестото в приготвената тава.

7. За хрупкавата коричка, приготвянето е лесно (но трудно се описва с думи). Смесете брашното, солта, канелата и захарта. После с върховете на пръстите си втрийте маслото в сместа, така че да получите текстура като хлебни трохи.

8. Изсипете така получената текстура върху тестото.

9. Накрая, печете във фурната за 50 минути или докато в готово.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта