Регистрация

Ябълков кекс с джинджифил

Ябълков кекс с джинджифил
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 7226

Десерт с ябълки и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 225 г бяло брашно
  • 175 г кафява захар
  • 2 разбити яйца
  • 3 парчета джинджифил, настърган
  • 3 с.л. слънчогледово олио
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. сол
  • 3 малки ябълки, обелени и нарязани на кубчета
  • сок и настъргана кора от половин портокал

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.

2. Пресейте брашното в голяма купа, добавете бакпулвера, содата, настъргания джинджифил, захарта и солта.

3. Сипете вътре ябълките, парчетата джинджифил и портокаловата кора.

4. В отделна купа разбийте яйцата с олиото и портокаловия сок.

5. Постепенно сипете брашнената смес, като месите хубаво.

6. Сложете тестото във формичка за хляб и печете около час.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ги
  2. са
  3. кус
  4. ПИЛЕ
  5. калкан
  6. лук
  7. Яйца
  8. 30
  9. АНИ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта