Регистрация

Ябълков кейк с цели резени плодове

Ябълков кейк с цели резени плодове
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 211

Сладкиш със слайсове ябълки и аромат на ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 200 мл мляко
  • 8 с.л. с връх захар
  • 4 с.л. олио
  • ванилия - захар, екстракт, есенция
  • 10 с.л. брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 3-4 ябълки

Начин на приготвяне:

1. В купа чукенте яйцата, добавете ванилията, млякото и захарта и разбийте на крем.

2. Прибавете олиото и пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте отново до получаването на хомогенно тесто.

3. Застелете тава с размери 22х33 с хартия за печене  - голям лист, който да обхваща дъното и стените. При необходимост го залепете с малко олио и намажете още олио върху него.

4. Изсипете кексовото тесто в тавата и нежно с шпатула го заравнете.

5. Измийте добре ябълките, защото ще се готвят с обелката. След това отрежете ядливата част от четирите страни като запазите неядливия център цял. Всяка от своеобразните четвъртини нарежете на тънки полумесеци.

6. Подредете полумесеците забодени със сърцевината надолу в сладкиша. Бодете до дъно, за да не се разпаднат, когато омекнат при печенето.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 40 минути.

8. След изваждане оставете да се охлади, похлупете с голяма дъска за рязане и обърнете. Отлепете хартията и сложете поднос върху кейка. Обърнете отново и вече можете да режете и хапвате.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта