Регистрация

Ябълков кекс с ядки и ванилия



Ябълков кекс с ядки и ванилия
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1466

Плодов сладкиш с ябълки, бадеми и ванилов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Рецепта за вкусен маслен кекс с ябълки ни представя каналът Хапка, като залага на комбинацията от плодове, ядки, масло и ванилова есенция, за да създаде един лесен за приготвяне, питателен, ароматен и красив десерт, който можете да си хапвате за закуска или да посрещнете гости на чаша кафе. Авторите изчисляват, че парче от него струва около 1 лев, а в сладкарниците бихме си намерили изкушението на далеч по висока цена. Направата е лесна, затова нямате извинение да не опитате у дома си.

Първо се разбиват яйцата с пресята пудра захар. Ако работите с миксер, ще ви е доста по-удобно и бързо. Следва към сместа да добавим разтопено масло, после брашно, канела и ванилия. Видеото ни учи на лесен начин за създаване на гладка смес - като държим цедката над купата със сместа и вкарваме сухите съставки, минавайки през ситото. Накрая вкарваме и ябълките и прехвърляме в намаслена тавичка.

Остава още малко, за да направим и невероятната кора на сладкиша. Отгоре редим полумесеци ябълка, поръсваме с бадеми и кафява захар, която се превръща в апетитен карамел. Следва да изпечем и по желание да поднесем с бита сметана или топка сладолед. Готово!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта