Регистрация

Ябълков кейк с масло и канела

Ябълков кейк с масло и канела
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3662

Кекс с ябълки и кафява захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За кейка:

  • 2 ябълки, обелени и нарязани на кубчета
  • 3/4 ч.ч. кафява захар
  • 4 с.л. масло
  • 1 голямо яйце
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.ч. заквасена сметана
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.л. сода за хляб

За топинга:

  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 4 с.л. масло
  • 1 ч.л. смляна канела

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºC и намаслете стъклена тавичка за печене с размери 25,5 x 16,5 см.

2. Смесете кафявата захар и маслото на пухкав крем и добавете яйцето и ванилията.

3. Добавете брашното, содата за хляб, канелата и сметаната. Разбъркайте хубаво. Сложете и ябълките.

4. Изсипете сместа в приготвената тавичка и я разпределете равномерно по дъното с шпатула.

5. Смесете продуктите за топинга, докато се получи смес, подобна на трохи. Поръсете течното тесто с тези трохи и ги разпределете хубаво с вилица отгоре.

6. Печете 40 мин. и поднесете с чай.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта