Регистрация

Ябълкови тригуни

Ябълкови тригуни
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 3120

Тригуни с професионален сладкарски пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 1/3 ч. ч. брашно
  • 1/8 ч. ч. пудра захар
  • ¼ ч. л. морска сол
  • ¼ ч. л. канела на прах
  • ¼ ч. л. смлян бахар
  • 1/8 ч. л. кардамон на прах
  • ½ ч. ч. масло, студено и нарязано на кубчета
  • 110 г сирене крема, студено и нарязано на кубчета
  • 1 жълтък

За пълнежа:

  • 2 големи ябълки, обелени и нарязани на кубчета
  • 2 с. л. кленов сироп
  • 1 с. л. кафява захар
  • 1 ч. л. лешников ликьор (или ванилия или ром)
  • ½ ч. л. канела на прах
  • ½ ч. л. джинджифил на прах
  • сокът от ½ лимон
  • 2 с. л. прясно мляко
  • захар (по желание)

Начин на приготвяне:

1. За тестото: Най-напред смесете сухите съставки в средно голяма купа. Прибавете маслото и разбъркайте с блендер до получаването на едри трохи. Прибавете сиренето крема и отново разбъркайте.

2. Добавете жълтъка и разбъркайте добре с вилица докато тестото се оформи на топка.

3. Извадете тестото върху набрашнена повърхност и го оформете на хубава топка. Леко притиснете с длан и опаковайте с найлоново фолио. Оставете в хладилника за поне 1 час.

4. Когато се охлади тестото, поставете го върху набрашнена повърхност и го разточете на лист с размери 25х30 см. Разрежете го на шест еднакви квадрата. Наредете квадратите в тавичка, покрита с хартия за печене, и вкарайте във фризера.

5. В отделна купа разбъркайте ябълките с лимоновия сок, кленовия сироп, подправките и кафявата захар като вниманате всички парченца да се овкусят.

6. Извадете тестото от фризера. Изсипете около 1 с. л. от ябълковия пълнеж в центъра на всяко квадратче. Загънете единия ъгъл върху срещуположния, така че да се получи триъгълник и притиснете краищата с вилица. Повторете същата процедура при всички останали квадратчета.

7. Намажете всички тригуни с малко мляко и наръсете със захар (по желание). Ако тестото е омекнало, вкарайте го набързо във фризера да се охлади. Печете в предварително загрята фурна на 200 С около 20 минути или до златисто.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 55 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта