Регистрация

Ябълкова тарталета

Ябълкова тарталета
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 3849

Кекс, натъпкан с ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 големи зелени ябълки (около 1130 г), обелени, нарязани на четвъртинки, почистени от семената и нарязани на тънки филийки
  • 2 ч.ч. + 2 с.л. захар
  • 2 ч.л. канела на прах
  • 2 с.л. + 3 ч.ч. универсално брашно
  • 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 2 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 големи яйца
  • 1/2 ч.ч. (1 бучка) неосолено масло, разтопено, охладено
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 190°С. Намаслете тавичка за печене с размери 33 x 22,9 x 5,1 см. Сложете ябълките в голяма купа. Добавете 1 ч.ч. захар, канела, 2 с.л. брашно и лимонов сок и разбъркайте, докато всичко се смеси хубаво.

2. Прибавете 1 ч.ч. захар, 3 ч.ч. брашно, бакпулвер и сол в средна купа и разбъркайте. Разбийте яйцата, разтопеното масло, 1/2 ч.ч. вода и екстракта от ванилия в малка купа до хомогенност. Добавете яйчената смес към сухите продукти и бъркайте, докато се получи гъсто тесто. Разпределете 1 3/4 ч.ч. тесто на дъното на предварително приготвената тавичка. Покрийте с ябълковата смес. С помощта на лъжица разпределете останалото тесто равномерно върху ябълките. Поръсете с останалите 2 с.л. захар. Покрийте съда плътно с фолио.

3. Печете тарталетата покрита 30 мин. и махнете фолиото. Печете до златисто-кафяво и до омекване на ябълките - още около 45 мин. Прехвърлете тавичката върху решетка да се охлади за 30 мин.

4. Нарежете готовата тарталета на квадрати, докато е още топла и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта