Регистрация

Юфка с крем и боровинки



Юфка с крем и боровинки
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1321

Сладкиш с юфка, заквасена сметана, сладкарски крем и боровинково сладко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.05.2018

Нещо като торта с основа от юфка правят Лора и Стоян, за да превърнат любимия сладкиш от детството в красив и много вкусен десерт с юфка. Намаслените хрупкави парченца се покриват последователно с яйчен крем, плодов мармалад и сметанов топинг, а ако издържите да не нападнете сладкиша веднага, ще имате възможността да го хапнете в най-сочния му вариант няколко часа по-късно.

Масло се разтапя на водна баня и с него се залива разпределената в тава за сладкиши юфка. След това се запича, за да стане хрупкава. Ако искате да си направите домашно сладко от боровинки, то кипнете замразени или пресни боровинки със захар и след това добавете лимонов сок. Можете да използвате и готов мармалад.

Кремът се приготвя като жълтъци се разбиват с малко мляко, захар, брашно и ванилия. Друго мляко се подгрява и в него на тънка струйка се добавя жълтъчената смес. Бърка се до сгъстяване. Отделно се разбърква заквасена сметана с пудра захар. Остава само да сглобим сладкиша. Върху запечената юфка се налива първо яйчения крем, след това се разпределя боровинковия мамалад и на финала се завършва със заквасена сметана. После можете да хапнете веднага или да изчакаде да се отпусне и да стане още по-сладък.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта