Регистрация

Щрудел с боровинки и саламурено сирене

Щрудел с боровинки и саламурено сирене
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3535

Оригинална комбинация от боровинки и сирене, увити в тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г готови кори
  • 300 г боровинки
  • 50 г масло
  • 500 г саламурено сирене
  • 180 г заквасена сметана
  • 2.5 ч.л. ванилова захар
  • 2 с.л. захар
  • 4 с.л. трохи от бисквити
  • 1 голямо яйце
  • 0.5 ч.л. кора от лимон
  • 0.5 ч.л. смляна канела
  • 1 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Прекарайте сиренето през сито или цедка в голяма купа. Сипете сметаната, захарта, ваниловата захар, лимоновата кора и канелата и смесете всичко.

2. Разтопете маслото в тава за печене и добавете бисквитените трохи. Сотирайте 2 - 3 мин.

3. Сложете голяма кухненска кърпа върху работна повърхност. Разпределете корите върху парчето. Поръсете със сместа със сиренето, като покриете цялата повърхност на корите. Сложете боровинките върху сиренето. Полейте с маслената смес.

4. Съберете краищата на кърпата и навийте корите във формата на плоска плоска наденичка (като щрудел). Изрежте хартия за печене с размера на тавичката, в която ще печете и подредете щрудела отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180ºC около 45 мин.


5. Когато се изпече го извадете и оставете да се охлади.


6. Малко преди сервиране поръсете с пудра захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта