Регистрация

Щрудел с бирено тесто

Щрудел с бирено тесто
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1775

Тестен сладкиш с ябълки и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 300 грама брашно
  • 200 мл бира
  • 50 мл растителна мазнина
  • щипка сода

За плънката:

  • 1-1,5 кг ябълки
  • 200-300 грама стафиди
  • 1 ч.ч захар
  • 1 с.л. канела

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното за тестото с бирата, растителната мазнина и содата. Замесете го хубаво докато спре да лепне. Можете да го разделите на 3-4 топки или да го оставите цяло в зависимост каква форма искате да има вашият щрудел.

2. Накиснете стафидите във вряла вода, за да се раздуят. Можете да им сложите и няколко капки ром или есенция ром.

3. Обелете ябълките, нарежете ги и ги смесете със захарта, канелата и отцедените стафиди.

4. Разстелете тестото на една или няколко много тънки кори, който да са почти прозрачни. Сложете плънката и завийте в желаната форма.

5. Печете за 30 минути в средата на предварително загрята фурна на 200 градуса.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта