Щрудел с бирено тесто
Тестен сладкиш с ябълки и канела.
Необходими продукти:
За тестото:
- 300 грама брашно
- 200 мл бира
- 50 мл растителна мазнина
- щипка сода
За плънката:
- 1-1,5 кг ябълки
- 200-300 грама стафиди
- 1 ч.ч захар
- 1 с.л. канела
Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното за тестото с бирата, растителната мазнина и содата. Замесете го хубаво докато спре да лепне. Можете да го разделите на 3-4 топки или да го оставите цяло в зависимост каква форма искате да има вашият щрудел.
2. Накиснете стафидите във вряла вода, за да се раздуят. Можете да им сложите и няколко капки ром или есенция ром.
3. Обелете ябълките, нарежете ги и ги смесете със захарта, канелата и отцедените стафиди.
4. Разстелете тестото на една или няколко много тънки кори, който да са почти прозрачни. Сложете плънката и завийте в желаната форма.
5. Печете за 30 минути в средата на предварително загрята фурна на 200 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ