Регистрация

Шунка с аспержи и сос

Шунка с аспержи и сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1629

Бързо и вкусно хапване с апетитен вид.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • 6 яйца
  • див лук
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 голяма с.л. майонеза
  • 1 с.л. бял оцет
  • 3 с.л. зехтин Еxtra virgin
  • сол

За ястието:

  • 1 кг почистени аспержи (зелени или бели), сварени във вода
  • 400 г пушена шунка

Начин на приготвяне:

1. Сварете твърдо яйцата, охладете ги и ги обелете.

2. Нарежете фино дивия лук.

3. В купа намачкайте яйцата с вилица. Не прекалявайте - оставете и по-едри парчета белтък. Добавете зехтина, майонезата, горчицата, дивия лук и оцета. Овкусете със сол и разбъркайте с вилицата.

4. Поднесете аспержите в чиния с шунка и соса.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта