Регистрация

Маслена супа с аспержи и шунка

Маслена супа с аспержи и шунка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2297

Зеленчукова крем супа с ядки и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 връзка аспержи (около 8-10 стръка)
  • бучка масло
  • прясно смлян пипер и сол
  • нарязани бадеми
  • пармска шунка
  • зехтин за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете тежък, сух тиган за пържене и сложете бадемите, за да си пуснат аромата. Внимавайте да не изгорят, защото са много нежни. Когато покафенеят хубаво, ги заделете в съд.

2. Запечете на грил пармската шунка до покафеняване. Заделете върху кухненска кърпа, за да се отцеди излишната мазнина. Нарежете на ленти.

3. Сложете аспержите в кипяща, леко подсолена вода за около 4 мин.

4. Извадете аспержите, но оставете водата да ври. Сложете аспержите в блендер с бучка масло. Направете на гладко пюре. Изключете котлона с водата и прибавете малко от нея. Продължавайте докато достигнете предпочитаната консистенция. Овкусете, ако е необходимо, но внимавайте, защото шунката също е солена.

5. Изсипете супата в купа. Украсете с пармска шунка и бадеми. Поръсете с малко зехтин и смлян пипер. Поднесете с хрупкава багета.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта