Регистрация

Салата с аспержи, домати и моцарела



Салата с аспержи, домати и моцарела
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1574

Аспержи с кълнове, чери домати, бейби моцарела и дресинг от редуциран балсамов оцет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.05.2017

Това е рецепта за една от онези салати, при вида на която човек възкликва УАУ. Приятният аромат на луксозен дресинг за салати се смесва с нетрадиционни продукти за българската кухня, за да създаде една модерна визия и съвършен вкус на храна, която пленява сетивата. Тази салата трудно ще откриете дори и в луксозни ресторанти, но лесно можете да приготвите у дома си - само че трябва да отидете със списък до магазина, защото продуктите не се намират в средностатистическото домакинство.

Направата на вкусното предястие започва със сглабянето на дресинга. За него се редуцира балсамов оцет на умерен огън докато намали количеството си с 1/2. След това тъмният сос се смесва със зехтин, дижонска горчица, мед, чесън на прах, сол и пипер. Получава се изискан салатен сос със силен и натрапчив аромат, който хем кисели, хем сладни.

После се заемаме със зеленчуците като запържваме заспержи на силен огън, разполовяваме чери домати и измиваме шепа кълнове. Лора и Стоян използват кълнове от ряпа, но можете да ги замените с по-лесно намираемите бобени кълнове или кълнове от люцерина. Ако използвате соеви кълнове, ще промените доста текстурата от основната идея на салатата, но неминуемо пак ще е вкусно. Смесените зеленчуци се овкусяват с дресинга и по желание се поднасят с топки бейби моцарела и ядки.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. нана

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта