Регистрация

Шпецле със сирене

Шпецле със сирене
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 16170

С какво се хранят немците.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 200 г тесто за паста
  • 100 г швейцарски или германски ементал
  • 10 г масло
  • 1 средна глава лук
  • магданоз
  • 3 резена пушен бекон (по желание)
  • индийско орехче
  • сол и пипер
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Напълнете тенджера на около 3/4 с вода и добавете 1 с.л. сол. Оставете да заври.

2. Сложете тестото за пастата върху дървена дъска за рязане и изрежете с нож малки дъмплинги с размера на няколко грахови зърна. Пуснете поотделно готовото тесто във водата. Можете да използвате и машинка за шпецле, ако имате. Но така или иначе традиционното ястие се прави по този начин - на ръка.

3. Когато дъмплингите изплуват над водата, ги извадете - готови са.

4. Сгорещете тиган и добавете маслото.

5. Добавете фино нарязания лук и по желание нарязан бекон.

6. Оставете да се пържи, докато лукът стане леко златист.

7. Сега добавете шпецлето и натрошете сиренето.

8. Запържете за няколко минути.

9. Овкусете със сол и пипер.

10. Поръсете отгоре с малко магданоз.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
3
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта