Регистрация

Виенски шницел, шпецле и пържени ябълки

Виенски шницел, шпецле и пържени ябълки
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 3418

Телешко и бекон сред запържени до златисто ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За шницела:

  • 2 до 3 110-грамови телешки котлета
  • ¼ ч. ч. брашно
  • яйце
  • ½ ч. ч. галета

За шпецлето:

  • 2 яйца, леко разбити
  • 1 ½ ч. ч. брашно
  • ¼ ч. л. бакпулвер
  • сол на вкус и малко прясно настъргано индийско орехче

За соса:

  • 4 резена бекон
  • 2 с. л. брашно
  • 3 ч. ч. ферментирал ябълков сайдер
  • 1 ч. ч. телешки деми-глас сос (може да се замени с плътен пилешки бульон)
  • ½ ч. ч. захар
  • ¼ ч. ч. винен оцет

Начин на приготвяне:

За телешкото:

1. Леко начукайте котлетите, потопете в брашно, яйце и галета.

2. Оставете в хладилника за поне половин час, за да стегне галетата.

3. Запържете за кратко в нагорещено олио.

За шпецлето:

1. Смесете съставките и ги оставете да отпочинат, след което ги прекарайте през преса за шпецле (ако нямате такава, гевгир ще ви свърши работа). Просто поставете пресата или гевгира над тенджера с вряща вода и притиснете тестото, така че да мине през дупките в тенджерата с врящата вода. Когато се вдигнат на повърхността, спагетите са готови. Извадете ги и ги разбъркайте с малко масло или ги оставете настрана и ги претоплете после в тиган.

За соса:

1. Нарежете бекона и го запържете на средно силен огън, така че да се сготви добре и да стане крехък, добавете 2 с. л. брашно и направете запръжка. Когато брашното е готово, добавете сайдера и телешкия деми-глас сос. Оставете на котлона докато сосът намалее с 1/3. Овкусете с оцет и захар.

За пържените ябълки:

1. Изчистете ябълките и ги нарежете на резени, потопете ги в бирено тесто (приготвено от ферментиралия ябълков сайдер с малко захар). Изпържете ги в много нагорещено олио до златисто.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1.30 ч.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта