Регистрация

Шотландски палачинки с канела

Шотландски палачинки с канела
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3946

Порести палачинки с бакпулвер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 120 г брашно
  • 2 супени лъжици пудра захар
  • 1 1/4 чаена лъжичка бакпулвер
  • щипка сол
  • добро количество канела
  • 2 жълтъка
  • 3 белтъка
  • 45 г разтопено масло със стайна температура, и още за пърженето
  • 250 мл мляко

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте брашното, 1 супена лъжица захар, бакпулвер, сол и канела. В отделна купа разбийте жълтъците, разтопеното масло и млякото. Изсипете яйчната смес при брашното и бъркайте докато се смесят.

2. Разбийте белтъците докато станат на пяна. Добавете другата лъжица захар и разбивайте докато станат на сняг. Внимателно добавете белтъците към палачинковата смес.

3. Загрейте тиган на среден огън. Сложете парче масло и когато се разтопи, сложете около 2 супени лъжици от течността. Когато краищата на палачинката изсъхнат и на повърхността се появят мехурчета, обърнете и приготвяйте докато станат златисти. Продължете така докато не ви свърши сместа, ако трябва слагайте още масло.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта