Регистрация

Шоколадов сладкиш от стар хляб

Шоколадов сладкиш от стар хляб
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1404

Хлебен пудинг с шоколад, ванилия и ликьор.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 франзели или 4 багети (можете да използвате и стар хляб, който ви е останал)
  • 250 мл мляко
  • 2 с.л. какао на прах
  • 100 г шоколадов кувертюр, капки или шоколад
  • 100 г захар
  • 100 мл кафе ликьор - Каула
  • 2 пакета ванилова захар
  • 3 яйца

Начин на приготвяне:

1. Франзелите нарежете на дебели филии и после на кубчета. Не е нужно да са иделани форми и не ги правете на много малки парченца. Нормална човешка хапка е идеалният размер. Можете да късате хляба и на ръка, ако не е мек. Ако е прекалено пресен, запечете за 5 мин. на 180 градуса филийки преди да ги разпарчетосате.

2. Подгрейте млякото в касерола, изсипете в него захарта, какаото и шоколадовите капки и бъркайте до еднородност. След това пресипете в купа и оставете да се охлади леко.

3. Разбийте яйцата и ги добавете към млякото. Сипете и ликьора и разбъркайте добре. Ако нямате ликьор, направете едно късо кафе и го прибавете към сместа.

4. Парчетата хляб нахвърляйте в сместа и разбъркайте. След това пресипете в купички за брюле или крем-карамел.

5. Подредете купичките в тава, налейте вода така, че да покрие съдинките до половина и печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 40 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта