Регистрация

Хлебен пудинг с ябълки и стафиди



Хлебен пудинг с ябълки и стафиди
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 1338

Сладък сандвич с ябълки и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.01.2018

Пудинг със стар хляб или пък топли сандвичи с плодове, сирене котидж и млечен сос правят Лора и Стоян, като създават сладкарско изкуство от останали продукти след празниците. За елегантност водещите се спират на малки питки, но вместо тях можете да използвате останал стар хляб, козунаци, кифли или други тестени печива, на които да вдъхнете един нов и по-сладък живот.

Първо си приготвяме ароматната яйчена смес като разбиваме яйца със захар, мляко и канела. Отделно смесваме сирене котидж с още захар и стафиди. Една ябълка си заделяме за украса, а останалите белим и рендосваме на едро ренде. След това овкусяваме с канела, индийско орехче и кардамон и разбъркваме. Остана само да си разтопим масло и сме готови да сглобим сладкиша.

Филии хляб, накъсан на парчета хляб или долначата част на питки, кифлички, козунак напояваме в яйчената смес. Редим на дъното на тава за печене и покапваме с масло. Отгоре разпределяме рендосаните ябълки, а върху тях и сместа от сирене и стафиди. Напояваме остатъка от тестеното изделие и редим върху сиренето. Покапваме пак с разтопено масло, редим нарязаната на кръгчета ябълка за украса, покапваме и нея с масло и запичаме за 20 минути на фурна.

През това време обаче не скучаем, а си правим млечен сос за поднасяне. За целта разбиваме жълтъци с брашно и ванилия и кипваме мляко със захар. На тънка струя, за да не пресечем яйцата, наливаме млякото при тях, след това пресипваме обратно сместа в съда от варенето и пак кипваме, като разбъркваме до сгъстяване.

Сервира се като на дъното на чиния се сипва от крема и после се полага по парче от сладкиша. Ако ще съхранявате крема в хладилник, внимавайте да не се стегне прекалено много. Добре е да го покриете плътно със стреч фолио.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта