Регистрация

Хлебен пудинг с банан и орехи

Хлебен пудинг с банан и орехи
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2454

Закуска с банани и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г хляб (багета или друг вид по избор)
  • 4 яйца
  • 1-1/2 ч.ч. мляко
  • 1/2 - 1 ч.ч. захар (на вкус)
  • кората на 1 лимон
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия или 1 пакет ванилова захар
  • прясно настъргано индийско орехче, на вкус
  • 1 голям или 2 малки банана, узрели
  • 1/2 ч.ч. орехи, разполовени или нарязани
  • 2 с.л. масло, разтопено
  • допълнително захар, индийско орехче и/или лимонова кора

Начин на приготвяне:

1. Нарежете или накъсайте хляба на парчета от по около 2,5 см и го сложете в тавичка за печене на бавна фурна да изсъхне, ако не е стар.

2. Загрейте предварително фурната на 175ºC.  Разбийте яйцата, млякото и захарта в купа, като добавяте колкото мляко е необходимо, за да се получи смес с маслено-жълт цвят. 

3. Прибавете лимоновата кора, ванилията и настърганото индийско орехче и разбийте отново.

4. Изсипете 1/2 от препечения хляб в намаслена тавичка с размери 33 х 22,9 см (или 22,9 см касерола). Нарежете бананите върху хляба и поръсете с орехи. Пак сложете слой хляб, банани и орехи, като оставите малко хляб за най-горния слой.

5.  Изсипете яйчената смес върху хлебния слой постепенно, като внимавате всяко парче хляб да е полято.

6.  Поръсете всичко това със захар и още настъргано индийско орехче и най-тогоре полейте с разтопено масло.

7.  Печете на 175ºС за 1 час или докато нож, пъхнат в средата, излиза чист. Оставете да престои за 10 мин. преди да нарежете и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта