Регистрация

Швейцарска супа с телешки джолан и ечемик

Швейцарска супа с телешки джолан и ечемик
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3718

Швейцарска ечемичена супа с телешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. масло
  • 100 г чесън, нарязан на тънки ленти
  • 150 г моркови, нарязани на кубчета
  • 200 г целина, нарязана на кубчета
  • 100 г бекон или сушено телешко, нарязано на кубчета
  • 150 г перлен ечемик
  • 1 глава лук
  • 1 телешки джолан
  • 1.5 л вода
  • 2 с.л. бульон
  • сол, пипер

Начин на приготвяне:

1. Намаслете тенджерка и изчакайте да се сгорещи.

2. Прибавете полския чесън, морковите, целината и бекона. Задушете за 5 мин.

3. Прибавете перления ечемик и задушете за кратко.

4. Прибавете водата.

5. Прибавете бульона и оставете да се свари. Намалете огъня, покрийте и оставете да се вари 30 мин.

6. Извадете джолана, овкусете супата и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта