Регистрация

Чорбаджийски качамак с бекон



Чорбаджийски качамак с бекон
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1762

Модерен качамак със свинско, ябълка и екстри.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Различен качамак с пръжки показва Ути Бъчваров, като имитира пръжките с бекон, а в самата смес за качамак слага картофено пюре, задушена ябълка в масло и цели зърна царевица. Получава се странно ястие, което обещава да е вкусно, ухае на салвия, а количеството месо може да преобладава и по този начин да си сготвите печен бекон с канапе от пюре.

Първо в два тигана се сгорещява масло. В едния се запържва царевичното брашно или брашното за качамак, а в другия - листенца салвия. След като се извадят листата, се изсипват кубчета ябълка и се задушава в компанията на черен пипер. При качамака пък се налива мляко, слага се на котлона да се раздуе и после се долива вода и се добавя картфено пюре. Така се получава пухкава текстура.

Към качамачената смес се добавя и царевица от консерва. Отделно се запича бекон на плоча, сух тиган или скара, като предварително се овкусява с кимион. На финала ястието се сглабя като на дъното на чиния се сипва от качамака, отгоре се поръсва със задушени ябълки, редят се лентите бекон и се украсява с пържените листенца салвия, чиято цел е да ароматизират маслото на ябълките. Остава само да си хапнете!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта